Pontti – fiksu valinta omatoimi­rakentajalle

Uusi Kimara Pontti -mallisto syntyi omatoimirakentajan toiveista ja tarpeista. Puurakenteisten rakennusten kokoaminen ja viimeistely on helppoa ja nopeaa. Monipuolinen mallisto sisältää huviloita, piharakennuksia sekä autotalleja ja -katoksia.

Pontti-malliston rakennukset on suunniteltu ulkoa tyylikkäiksi ja ajanhenkisiksi sekä tilaratkaisuiltaan toimiviksi. Toimitussisällöt on mietitty tarkkaan ja sovitettu sujuvasti rakennusprojektiin.

”Pontti-paketti toimitetaan tontille yhtenä toimituksena rakennusohjeineen, ja pääset helposti aloittamaan oman rakennusprojektisi. Voit valita pulpetti- tai harjakattoisen rakennuksen ja pysty- tai vaakaverhouksen”, K-Raudan myyntipäällikkö Ari Koski sanoo.

Pontti-malliston kehittelyä on ohjannut ennen muuta rakentamisen helppous. Tarvitsetpa autosuojan, piharakennuksen tai vapaa-ajan rakennuksen, löydät laajasta mallistosta valmiiksi vaihtoehdon, jonka toimitussisältö on työmaalogistiikan kannalta optimaalinen.

”Kun perustukset ovat valmiit, saat Pontti-toimituksen, joka sisältää valmiiksi määrämittaan sahatut puuosat rungon pystytykseen, kattoristikot, ikkunat, käyntiovet, ulkoverhouksen sekä kattorakenteet aluskatteeseen saakka. Toimitukseen kuuluu tietysti myös rakennuksen piirustukset sekä pystytysohjeet. Näin työmaalla on kerrallaan vain tiettyyn työvaiheeseen tarvittavat materiaalit. Saat hoidettua projektisi vastuullisesti, työmaa säilyy siistinä, turvallisena, ja hävikki vähenee”, Ari Koski kertoo.

”Kun runko on pystytetty, on aika valita sisäpuoliset ratkaisut, jotka voit tilata K-Raudastasi täsmätoimituksena työmaallesi.”

Pontti-projektin aloitus on helppoa tällä alkutoimituksella, ja muutkin tarvikkeet voit valita K-Raudan runsaasta valikoimasta:

  • Määrämittaan sahatut runkotarvikkeet
  • Kattotuolit eli kattorakenteet
  • Tuulensuojalevyt
  • Ulkovuorilauta pohjamaalilla (ei määrämitassa)
  • Kiinnityslevyt
  • Kokoamisohjeet

Huvilaksi, vierasmajaksi, autotalliksi

Pontti-mallistoon kuuluu laaja autotalli- ja autokatosmallisto: 9 eri kokoista mallia ja niistä 36 eri variaatiota. Huviloita ja piharakennuksia on neljä eri mallia, joista on saatavilla 21 variaatiota. Kaikkien sisätilat voit suunnitella juuri sinun perheesi tarpeisiin sopivaksi.

Huvila 1

Tässä mallistossa maisemat ovat pääosassa. Kaikissa malleissa on helposti erilaisiin ympäristöihin luontuva pulpettikatto sekä isot maisemaikkunat pääilmansuuntaan päin. Tilan tuntua lisää korotettu sisäkatto. Valo kulkee rakennuksen läpi toisen puolen matalien ikkunoiden ja yläikkunoiden kautta. Kaikissa malleissa on reilu katettu oleskeluterassi rakennuksen päädyssä ja rakennuksen kapea runko mahdollistaa sijoittelun ahtaammallekin rakennuspaikalle. Pienimmät 25 ja 30 m2 mallit sopivat vaikka rantasaunaksi, vierasmajaksi tai pieneksi kesämökiksi. Pienemmissä malleissa on kaksi terassia, joten isommankin porukan saunominen sujuu joustavasti. Pienestä koosta huolimatta tehokas tilasuunnittelu mahdollistaa myös mukavuudet, kuten sisä-wc:n suihkulla. Suuremmat 50 m2 mallit toimivat mainiosti vapaa-ajan käytössä saunalla tai ilman. Vapaa-ajan käyttöön saat upean yhdistelmän valitsemalla vaikka erillisen pienemmän saunarakennuksen sekä 50 m2 mallin ilman saunaa.

Huvila 2

Pientaloalueilla haaveillaan usein erillisestä etätyötilasta, tilasta vieraille tai pihasaunasta. Huvila 2 -mallisto tarjoaa kaksi kompaktin kokoista mallia, joista suurempi on mahdollista saada myös saunalla. Valoisuuden lisäämiseksi ikkunat on sijoitettu myös takaseinälle, mutta matalina, jolloin suojaisuus tiiviistikin rakennetuilla alueilla paranee ja samalla kalustettavuus on helppoa. Väliseinillä tai seinäkkeillä voit säätää kompaktit tilat omia tarpeitasi vastaaviksi ja muokata näin rakennuksen toiminnallisuutta.

Huvila 3

Suosittuja omakotitalojen piirteitä on tuotu nyt pienempään kokoluokkaan. Perinteinen harjakattoinen muoto pystyverhouksineen istuu saumattomasti suomalaiseen rakennuskantaan. Päädyn isot harjaan saakka avautuvat ikkunat tuovat luonnon sisään. Ikkunoista saadaan täysi hyöty yhdistettynä korkeaan oleskelutilaan. Kaikissa malleissa on pitkä katettu terassi. Saunallisten versioiden oma uloskäynti saunasta rauhoittaa oleskelutiloja, kun vilvoittelemaan pääsee suoraan saunasta.

Huvila 4

Matala Pontti Huvila 4 -mallisto ammentaa inspiraatiota 1960–70-lukujen parhaista piirteistä. Vaakapanelointi ja kattomuoto korostavat rakennusten linjakkuutta, ja rakennuksen eteen sijoitetun terassin avulla voit hyödyntää kapeatkin rakennuspaikat. Terassien sisäpuolinen pystypanelointi antaa jäntevyyttä ilmeelle, etenkin jos sen maalaa tehostevärillä. Koko rakennuksen mittainen katettu terassi huomioi hienosti suomalaisen luonnon joskus oikukkaatkin olosuhteet. Terassin mitoitus on riittävän suuri, jotta voit kalustaa siitä viihtyisän jatkeen sisätiloille. Jo rakennuksen malliston suunnittelussa on huomioitu myös terassin lasittamismahdollisuus liukulasein, jolloin saat irti täyden hyödyn sekä luonnosta että rakennusoikeudesta.

Autotallit ja katokset

Pontti-autotalleista ja -katoksista on suunniteltu hieman totuttua väljempiä, jotta arki sujuu. Esimerkiksi autotallin ovia avattaessa muutama lisäsentti olisi usein tarpeen. Kaikkiin autotalleihin ja autokatoksiin voit valita joko harja- tai pulpettikaton sekä ulkoverhouksen pysty- tai vaakapaneloinnilla. Autokatosten sisäpuolisten paneelien erilaisilla värivalinnoilla saat helposti muutettua katoksen ilmettä.

  • Makuuhuoneiden määrä

  • Kerrosmäärä

  • Järjestys