Kimaran laaja hirsivalikoima

Kimara-hirret jalostetaan tehtaan lähialueelta vastuullisesti kaadetusta, hitaasti kasvaneesta arktisesta männystä. Rakennuksen hirsityyppi valitaan aina käyttötarkoituksen ja ulkoasumieltymysten mukaan. Huomioithan, että valitsemalla vapaa-ajanasuntoon, saunaan tai piharakennukseen paksumman hirsityypin mahdollistat rakennuksen ympärivuotisen käytön.

Kimaran liimatuissa hirsissä käyttämä polyuretaaniliima muodostaa lamellien väliin verkkomaisen pinnan, jonka läpi kosteus pääsee kulkemaan kuten puun normaalissa solukossa. Liima ei sisällä liuottimia, mikä tekee siitä turvallisen ja ympäristöystävällisen. Kaikki Kimaran vähintään 95 mm paksut hirret tiivistetään tuplatiivisteellä, joten Kimara on varmasti tiivis. Lisäksi yli 135 mm hirsiin toimitetaan tehtaalla valmiiksi muotoon leikatut nurkkatiivisteet. Lue lisää Kimara-hirsistä rakennusmateriaalina.

Kimara Lamellihirsi

95 x 170 Lamellihirsi

Tarkoitettu pääosin kesäkäyttöön tuleviin rakennuksiin, mutta on riittävän massiivinen myös satunnaiseen talvikäyttöön esim. talven kylmillään olevan saunamökin seinärakenteena.

135 x 170 Lamellihirsi

Täyttää ympärivuotiseen yksityiseen käyttöön tulevan vapaa-ajanasunnon energiamääräykset ja soveltuu siten esimerkiksi rakennuksiin, joissa pidetään talvella peruslämpö päällä ja joita käytetään satunnaisesti.

180 x 170 Lamellihirsi

Sopii ominaisuuksiltaan parhaiten jatkuvassa talvikäytössä oleviin vapaa-ajan asuntoihin. Pystytään tietyin energiamääräyksiä koskevin reunaehdoin toteuttamaan myös asuintalon seinät.

135 x 275 Lamellihirsi

Käyttöominaisuuksiltaan 135 x 170 lamellihirttä vastaava. Korkea profiili antaa rakennukselle ulkonäköä ja nopeuttaa asentamista.

205 x 275 Lamellihirsi

Kimaran suosituin vaihtoehto asuintalojen seinärakenteeksi. Korkea profiili antaa rakennuksen tyylistä riippumatta talolle tai huvilalle komean ulkonäön ja nopeuttaa asentamista.

275 x 275 Lamellihirsi

Antaa 205 mm vahvaan hirteen verrattuna rakennukselle hieman paremman lämpötalouden ja käyttömukavuuden talven kovimmilla pakkasilla. Vaikuttaa luonnollisesti myös ulkonäköön perinteisiä hirsinurkkia käytettäessä.

Ristiinlaminoitu hirsi

Kimaran ristiinlaminoitu hirsi (RLH) on innovatiivinen ratkaisu, joka mahdollistaa hirsikotisi pelkistetyn ulkoasun, suuret lasipinnat sekä modernit yksityiskohdat, ilman suuria listoituksia. Pystypuulamelleja hyödyntävän hirsiteknologian ansiosta eri materiaalien yhdistely on entistä helpompaa ja arkkitehtuurille jää enemmän vapauksia. Aidosti painumaton RLH on helppo asentaa ja asennusvirheiden riski on pienempi. Hirren hyvät ominaisuudet on testattu ja VTT:n testitulosten mukaan sen kuormituskestävyys ja vesitiiviys ovat erinomaiset. Kimaran ristiinlaminoitu hirsi on saatavilla kolmessa koossa: 135 x 275, 205 x 275 sekä 275 x 275.

135 x 275 Ristiinlaminoitu hirsi

Täyttää ympärivuotiseen yksityiseen käyttöön tulevan vapaa-ajanasunnon energiamääräykset ja soveltuu siten esimerkiksi rakennuksiin, joissa pidetään talvella peruslämpö päällä ja joita käytetään satunnaisesti. Ristiinlaminointi helpottaa eri materiaalien yhdistämistä hirren kanssa.

205 x 275 Ristiinlaminoitu hirsi

Suosittu vaihtoehto asuintalon seinärakenteeksi. Ristiinlaminointi helpottaa eri materiaalien yhdistämistä hirren kanssa.

275 x 275 Ristiinlaminoitu hirsi

Ristiinlaminoinnin ansiosta monista paikoista voi jättää listat kokonaan pois. Ristiinlaminointi helpottaa myös eri materiaalien yhdistämistä hirren kanssa.

Kimara Höylähirsi

70 x 145 Höylähirsi

Käytetään ainoastaan Kimaran Piharakennus-mallistossa. 70 mm leveä hirsi soveltuu käyttöominaisuuksiltaan myös saunoihin ja nukkuma-aittoihin vähän viileämmälläkin kelillä.