2 tapaa rakentaa Kimara-talo – kumman valitset?

Rakenna itse tai tilaa valmiina K-Raudasta. Kimara-talojen rakennusprojektin voi viedä läpi kahdella tavalla. K-Raudan luotettavat kumppaniverkostot ovat apunasi molemmissa vaihtoehdoissa. Listasimme eri toimitustapojen plussat ja miinukset.

Mistä lähteä liikkeelle tiellä kohti uutta, omaa Kimaraa? Aloita lukemalla lisää Kimaran malleista ja toimitusehdoista ja ota yhteys lähimpään Kimara-talomyyjäämme paikallisissa K-Raudoissa. Tiivistimme rakennusprojektin vaiheet lyhyesti tähän: 7 askelta omaan kotiin. Kannattaa tutustua!

Jospa rakentaisin itse?

Rakentaminen on mukavaa ja palkitsevaa! Jos sinulla on kokemusta raksahommista ja intoa vaikka muille jakaa, Kimaran hirsitalot, mökit ja saunat on helppo rakentaa myös itse – joko kokonaan tai osin ammattilaisten avulla. Saat hirsitoimituksen mukana selkeät, kuvitetut ohjeet, joiden avulla mittatarkkojen hirsien asennus sujuu talkoovoimin.

+ Ylpeys itse tehdystä työstä

Kun ryhdyt itse kokoamishommiin, näet konkreettisesti omien käsiesi jäljen ja saat vähän röyhistellä rintaasi. Itse rakentamiseen tarvitset vain oikeat työkalut, hyvää talkooapua ja jonkin verran kokemusta, sillä meiltä saat kattavat ohjeet sekä apua ja tukea rakentamiseen.

+ Säästät selvää rahaa

Rakentamalla itse voit säästää sievoisen summan rahaa kokonaiskustannuksissa. Tällöin voit panostaa budjetissasi enemmän esimerkiksi uuden Kimara-talosi tai -mökkisi varusteluun tai vaikkapa unelmiesi pihaan.

Lue lisää hirsitalo- tai mökkihankkeen budjetoinnista.

+ Jatkuva tuki

Yksin emme sinua jätä, taustatukenasi on kattava joukko ammattilaisia, kuten talotehtaan henkilökohtainen asiakasvastaava sekä K-Raudan osaava henkilökunta. Jokainen rakentaja saa käyttöönsä Kimaran rakentajakansion, josta löydät monipuoliset, tarkasti kuvitetut ja yksityiskohtaiset ohjeet hirsikehikon pystytykseen, pintakäsittelyyn ja rakennuksesta huolehtimiseen. Lisäksi toimitukseen kuuluu käyttötarkoitusluettelo, jossa jokaiselle työmaallesi tuodulle nimikkeelle on määritelty käyttötarkoitus.

+ Tekemällä oppii

Ammattilaisten tuella rakentaminen on yllättävän helppoa ja hauskaa. On upeaa huomata, kuinka osaamisesi karttuu projektisi aikana. Ammattilaisemme rohkaisevat omatoimirakentajia etenkin pienempiin hankkeisiin, kuten mökkien ja autotallien rakentamiseen. Isoon talohankkeeseen kannattaa ryhtyä sitten, kun on saanut hankittua kokemusta pienemmästä projektista.

+ Kumppanina K-Rauta: saat kaiken samalta luukulta

Kimara-hirsitalojen myynnistä vastaa K-Rauta. Löydät kokeneet ja ammattitaitoiset talomyyjämme läheltä sinua, paikallisesta K-Raudasta. Talomyyjä on apunasi talon suunnittelussa ja neuvoo ja opastaa rakentamisen eri vaiheissa. Koko projekti pysyy tiukasti yhden ammattilaisen käsissä alusta loppuun saakka. Rakensitpa sitten hirsitaloa tai unelmiesi kesämökkiä, löydät kaikki materiaalit ja tarvikkeet yhdestä ja samasta paikasta. Lisäksi käytössäsi ovat tietenkin myös K-Raudan kattavat edut, kuten vaihtuvat kampanjatarjoukset. Kysy lisää omalta Kimara-myyjältäsi. Muista myös hyödyntää K-Raudan kattavat palvelut.

+ OmaKimara-palvelu apunasi

Kimara-rakentajana saat käyttöösi OmaKimara-palvelun. Sähköiseen extranet-järjestelmään on koottu kaikki oleellinen tieto rakentamisesta sekä päivämäärät, puhelinnumerot, suunnitelmat, piirustukset ja ohjeistukset. Lue lisää OmaKimarasta täältä.

+ Kaikkea ei tarvitse osata itse

Voit valita rakennusprojektiisi myös hybridimallin, jolloin jätät osan töistä vaikkapa K-Raudan verkostojen kautta löytyville ammattilaisille. Kaikkea et tietenkään edes saa tehdä itse. Esimerkiksi kaikki LVIS-työt ovat vaativia ammattilaisen töitä.

– Aika on rahaa

Itse rakentamalla säästät rahaa, mutta et aikaa. Jos haluat ryhtyä rakentamisprojektiin itse, sinun on mietittävä, tarvitsetko vapaata päivätyöstäsi? Mikä on ratkaisun kokonaiskustannus? Myös aikaa on varattava enemmän kuin pystytystä ja rakentamista työkseen tekevien ammattilaisten ryhtyessä hommiin.

– Vastuukysymykset

Annamme hirsitalon tehdasasennukselle kahden vuoden takuun. Tätä et saa, jos teet homman itse. Vastaat siis itse mahdollisista virheistäsi.

Jätänkö ammattilaiselle?

Jos itse rakentaminen ei houkuta, voit huoletta jättää osan tai kaikki rakentamisen vaiheet ammattilaisten käsiin. Luotettavat osaajat eri työvaiheisiin löytyvät esimerkiksi K-Raudan yhteistyökumppanien kautta.

+ Kumppaninasi K-Rauta

Kimara-hirsitalojen myynnistä vastaa K-Rauta. Kokenut, ammattitaitoinen talomyyjä on apunasi talon suunnittelussa ja opastaa rakentamisen eri vaiheissa. Koko projekti pysyy tiukasti yhden ammattilaisen käsissä alusta loppuun saakka.

+ Tuet paikallista osaamista!

Kun teetät rakennuttamisen eri vaiheisiin liittyvät työt K-Raudan yhteistyöverkoston kautta löytyvillä ammattilaisilla, työllistät ja tuet paikallista osaamista.

+ Talo pystyyn nopeasti ja varmasti

Kimaran kattava Säältä suojaan -tehdasasennus on helppo ja varma valinta. Silloin rakennuksen pystyttämisen tekevät tehtaan kouluttamat, tuotteen varmasti hyvin tuntevat ammattilaiset. Jos et halua jatkaa rakentamista ja sisustamista pystytyksen jälkeen omin voimin, kumppaniverkostomme osaajat tekevät sen puolestasi. Sinun tehtäväksesi jää laskea päiviä siihen, milloin pääset muuttamaan unelmiesi kotiin.

+ Kahden vuoden takuu

Saat tehdasasennukselle kahden vuoden takuun sekä tehtaan asennuspäällikön valvonnan työmaalle.

+ OmaKimara-palvelu apunasi

Kimara-rakentajana saat käyttöösi OmaKimara-palvelun. Sähköiseen extranet-järjestelmään on koottu kaikki oleellinen tieto rakentamisesta sekä päivämäärät, puhelinnumerot, suunnitelmat, piirustukset ja ohjeistukset. Lue lisää OmaKimarasta täältä.

– Oma, muttei itse tehty

Kun jätät talohankkeesi ammattilaistemme haltuun, voit ylpeillä uudesta komeasta talosta, vaikkei se omin käsin olekaan syntynyt. Toisaalta voit hyvin ottaa taitojesi ja resurssiesi salliman siivun työstä itsellesi. Olisivatko esimerkiksi sisämaalaushommat tai pihatyöt sopivia palasia?

Tällainen on Kimaran kattava asennuspaketti

Kimaran kattava Säältä suojaan -asennuspaketti takaa, että asennustyön tekevät koulutetut ammattilaiset. Asennusvaihtoehtoon on saatavana optiona myös perustukset.

Kimaran Säältä suojaan -tehdasasennus on todella kattava paketti, johon sisältyy myös mm. varsinaisen vesikaton, ikkunoiden sekä ovien asennus. Asennustyön tulevat tekemään tehtaan kouluttamat, tuotteen varmasti hyvin tuntevat ammattilaiset. Samalla saat asennustyölle kahden vuoden takuun sekä tehtaan asennuspäällikön valvonnan työmaalle. Asiointi hoituu helposti saman henkilökohtaisen asiakasvastaavan kanssa kuin materiaalipaketinkin osalta.

Tehdasasennusvaihtoehdon lisäksi paikalliselta Kimara-myyjältäsi löytyy kattava alihankkijaverkosto kaikkeen suunnitteluun ja rakentamiseen. Kysy lisätietoja Kimara-myyjältäsi.