Kohteen tyypppi: Sisustusideat

Ylistys puulle

Ylistys puulle

Kimara-hirsitalo räätälöitiin perheen toiveiden mukaan yksilölliseksi, talviasuttavaksi vapaa-ajanasunnoksi. Suunnittelun punaisena lankana oli ikkunoista näkyvä luonto ja siihen sulautuminen.

Perhe halusi itselleen vapaa-ajanasunnon kohtuullisen ajomatkan päästä Helsingistä niin, että siitä pystyttäisiin nauttimaan mahdollisimman paljon ja ympäri vuoden. Sopiva paikka makean veden äärestä löytyi reippaan tunnin ajomatkan päästä.

Talomallia ryhdyttiin suunnittelemaan K-Rauta 75 Vantaan oman talomyyjän Ilkka Oksasen kanssa.

– Piirsin alustavat, karkeat suunnitehnat talosta, jotka sitten viimeisteltiin lupakuviksi tehtaan toimesta.

Talon runko on täysin yksilöllisesti perheen toiveiden mukaan suunniteltu Kimara-hirsitalo, joka tilattiin runkopystytyksellä kohteeseen. Se viimeisteltiin paikallisten urakoitsijoiden toimesta muuttovalmiiksi.

Alakerran suuressa tuvassa on keittiö, ruokailutila ja oleskeluhuone.

Tämä talo on suunnitteltu ja asemoitu paikalleen näkymien ehdoilla.

Tämä talo on suunnitteltu ja asemoitu paikalleen näkymien ehdoilla.

Tilava ja monikäyttöinen

Talossa on kerrosalaneliöitä 122, mutta käyttöneliöitä on hiukan enemmän eli 125, niistä parven osuus on peräti 46 neliötä. Käyttöneliöiden suurempaan määrään vaikuttaa parven laitimmaiset reuna-alueet, joiden huonekorkeus on alle 160 cm.

Tällä hetkellä parvi on yhtenäistä avotilaa, mutta tulevaisuudessa se on mahdollista jakaa vaikkapa kahdeksi, erilliseksi huoneeksi tai pitää varastotilana.

Alakerrassa suurimman neliömäärän nappaa tupamainen keittiö-olohuone. Sen lisäksi sinne saatiin mahtumaan kaksi pientä makuuhuonetta. Ja sauna.

Sisätilojen tyylin määräävänä tekijänä on ollut ikkunamaisema. Kodin omistajat halusivat kunnioittaa hirsisiä pintoja, jonka vuoksi ne jätettiin levyttämättä. Itseasiassa makuuhuoneiden väli­seinät pinnoitettiin hirsipaneeleilla tunnelmal­liseksi. Pinnan kellastumisen estämiseksi niihin kuitenkin siveltiin vahakerros, joilloin valo ei muuta puun väriä sen ikääntyessä.

Kaikki pintamateriaalit hankittiin kätevästi samasta paikasta kuin itse talokin. Myös harmaaovinen Cello-keittiö ja kodinko­neet tulivat kätevästi monipuolisen valikoiman omaavan K-Raudan kautta.

 

Kimara hirsitalo sekä kaikki rakentamiseen tarvittavat tavarat että pintamateriaalit on hankittu K-Raudasta.

Kimara hirsitalo sekä kaikki rakentamiseen tarvittavat tavarat että pintamateriaalit on hankittu K-Raudasta.

Tarpeen mukaan

Taloa ryhdyttiin suunnittelemaan jo lähtötilanteessa rakenteiltaan ja energiatehokkuudeltaan omakotitalon veroiseksi, vaikkakin se on perheen kakkoskoti.

Tämän hirsitalon runkomateriaalina on 205 mm painumaton hirsi, vastaavaa käytetään omakotitalojen rakenteissa. Virallisten vaatimusten mukaan ympärivuotiseen vapaa-ajanasuntoon tarvittaisiin vain 135 mm paksuinen hirsi.

Energiatehokkaammalla rakenteella talo voi­daan pitää vuodenajasta riippumatta koko ajan lämpimänä, jolloin sinne on mahdollista piipah­taa satunnaisesti aina, kun aika antaa myöten. Lämmitysmuodoksi tähän vapaa-ajankotiin valittiin hieman normaalia kakkoskotia järeämpi vaihtoehto eli ilma-vesilämpöpumppu, johon on yhdistetty vesikiertoinen lattialämmitys. Lisäksi oleskelutiloihin asennettiin Tulikiven moderni, suuriluukkuinen vuolukivitakka, joka tuottaa huonetilaan viipyilevää, lempeää lämpöä, ja tulen loimuamista on myös mukava katsella.

Yläkerran parvi on vielä yhtenäistä tilaa, mutta helposti muokattavissa vaikka kahdeksi eri huoneeksi.

Toteuta sisustushaaveesi!

Toteuta sisustushaaveesi!

K-Rauta on apunasi myös uuden talon sisustamisessa. Olipa tyylisi moderni, klassinen tai maalaisromanttinen, löydät meiltä sisustuksen punaisen langan. K-Raudasta saat kaiken: tapetit, sisämaalit, lattiat, listat, laatat, keittiöt, kiintokalusteet sekä kauneimmat piensisustustavarat. Kokonaisuudet ovat sisustussuunnittelija Erika Tarko-Viljasen suunnittelemia.

”Kannustan jokaista toteuttamaan haaveensa ja sisustamaan kotinsa itselleen ja perheelleen. Olen luonut eri tyylisiä kokonaisuuksia avuksi sisustuksen suunnittelussa. Tyytyväisenä olen pannut merkille, että suomalaisista onkin tullut yhä rohkeampia ja laatutietoisempia sisustajia. Rohkeus näkyy esimerkiksi värienkäytössä”, K-Raudan myyntineuvoja, sisustussuunnittelija Erika Tarko-Viljanen sanoo.

Tässä kolme esimerkkiä Erikan luomista sisustustyyleistä. Kaikki tuotteet saat K-Raudasta.

1. Tummaa tunnelmaa

”Tämän modernin tyylin kulmakivinä ovat tummat värisävyt ja kovat materiaalit, kuten isot lattialaatat. Ne sopivat hyvin yhteen lämpimän hirren kanssa. Seinien ja lattian harmonisten sävyjen ympärille on helppo esimerkiksi tekstiilien avulla tuoda jokin tehosteväri, jonka voi aika ajoin vaihtaa.”

2. Inspiraatiota luonnosta

”Tässä tyylissä on herkkä, suomalaisesta luonnosta lainattu värimaailma. Luonnonsävyt ovat upeita kotimaisen hirren rinnalla. Tapetin taustaväriksi valittu tumma vihreä on utuinen ja lämmin, ja sillä on rauhoittava vaikutus. Korkeat jalkalistat tuovat arvokkuutta ja romanttisuutta sisustukseen. ”

3. Ajatonta Aallon tyyliin

”Tässä tyylissä on selkeät linjat ja ajattomia kaikuja menneiltä vuosikymmeniltä. Tapetin kuvio on Alvar Aallon käsialaa 1940-luvulta. Upeasta kuosista on saatavilla useita eri sävyvaihtoehtoja. Tähän moderniin kokonaisuuteen on tuotu mukaan suomalaisten rakastamaa tyylikästä sinistä.

”Hirsitalon sisustuksessa suomalaisesta luonnosta lainattu värimaailma sopii upeasti kotimaisen puun rinnalle.”

Erikan teesit:

 1. Sisusta oma koti itsellesi ja perheellesi. Tee siitä koti isolla K:lla!
 2. Olivatpa trendit mitä tahansa, lähde sisustuksessa aina liikkeelle omista lempiväreistäsi.
 3. Keittiö on kodin sydän. Laajenna sen tyyliä ja sävyjä muualle kotiin, niin saat yhtenäisen kokonaisuuden.

Nuoren poikamiehen kauaskantoinen kotiprojekti

Nuoren poikamiehen kauaskantoinen kotiprojekti

Lex Lappalaisella on ollut vuosia nuoreksi mieheksi poikkeuksellisen päämäärä: hän on halunnut kodikseen omakotitalon. Komea hirsitalo valmistui jouluksi isolle tontille Tuusulaan.

Talomerkeistä etsittiin parasta hinta-laatusuhdetta

Lex Lappalaisen jouluksi Tuusulan Rusutjärvelle valmistuneen talon synnytys oli kolmen vuoden projekti. Valtaosan ajasta vei sopivan tontin ja talomallin löytäminen. Itse rakentaminen tapahtui vauhdikkaasti, neljässä kuukaudessa. Hankkeelle Lex asetti suuret tavoitteet; hän halusi nuorena poikamiehenä rakentaa oman talon, jossa hän uskoo asuvansa vuosikymmeniä, vaikkapa koko elämänsä.

Lex halusi vankkarakenteisen talon, jolla on pitkä elinkaari. Vaihtoehtoja oli vain yksi: hirsitalo. Se on vakuuttanut nuoren miehen paitsi pitkäikäisyydellä myös hyvällä sisäilmalla ja kodikkaalla tunnelmalla. Talopaketin ostoa edelsi eri valmistajien vertailu. Lex ja rakennusprojektissa vastaavana työnjohtajana toiminut äiti Marja-Leena Lappalainen vertailivat kymmenkuntaa hirsitalomerkkiä. Vertailun ykköseksi todettiin K-Rautojen myymä Kimara. Siinä hinnan ja laadun suhde oli heidän mielestään paras.

 

Omakotitalo tuusulassa

Asukkaat: 28-vuotias Lex Lappalainen sekä koirat Poju ja Cleo.
Talo: pulpettikattoinen Kimara-hirsitalo.
Tontti: 5100 neliön suojainen tontti Tuusulan Rusutjärvellä.

Omakotitalo tuusulassa

Asukkaat: 28-vuotias Lex Lappalainen sekä koirat Poju ja Cleo.
Talo: pulpettikattoinen Kimara-hirsitalo.
Tontti: 5100 neliön suojainen tontti Tuusulan Rusutjärvellä.

Kimaralta valittiin moderni-ilmeinen, murretulla harjakatolla varustettu kolmen makuuhuoneen malli. Lex ei tarvitse kahden koiransa kanssa asuessaan niin montaa erillishuonetta. Olohuoneen viereen alunperin suunnitellusta makuuhuoneesta jätettiin väliseinä rakentamatta. Lopputuloksena talossa on poikkeuksellisen avarat oleskelutilat. Huoneistopinta-alaa on 119 neliötä.

Uudessa kodissa erityisen hyvää on iso, yli 5000 neliön tontti. Tasainen piha-alue soveltuu mainiosti koirien kanssa työskentelyyn. Päivätöidensä päätteeksi Lex kouluttaa palveluskoiria. Miehen omia koiria ovat schäfer Poju ja rottweiler Cleo.

Niin Lex kuin Marja-Leena ovat rakennusammattilaisia. Lex on erikoistunut sähkötöihin ja Marja-Leena projektien johtamiseen diplomi-insinöörin koulutuksen hankkineena. Oman rakennusprojektin myötä heidän yrityksensä Aigis Animus Oy rakentaa jatkossa Kimara-hirsitaloja muuttovalmiiksi perustusten tekoa ja hirsikehikon pystytystä lukuunottamatta. Toimialueena on Etelä-Suomi.

HUOMAA tässä kodissa

 • kosteiden tilojen näyttävät laatat
 • kookas olohuone
 • maalaishenkinen keittiö

Sisustusta elävöittää massiivipuu

Yksilöllisen ilmeensä koti on saanut näyttävillä pintamateriaaleilla. Silmiä ihastuttavat erityisesti kosteiden tilojen ja kodinhoitohuoneen laatat. Tumma sävymaailma sopii erityisen hyvin miehiseen kotiin. Laattaa ovat myös sisälattiat makuuhuoneita lukuunottamatta. Kova lattia on selvä valinta kahden ison koiran kanssa asuessa, mutta se miellyttää myös Lexin silmiä. Laatat on hankittu Laattapisteestä.

Sisustusvalinnat ovat Lexin ja Marja-Leena yhdessä tekemiä. Keittiön kalustuksessa lähtöajatuksena oli moderni maalaiskeittiö vaaleine kehysovineen ja massiivipuutasoiseen. Lex mietti kaapisto-oviin tummaakin väriä, mutta arveli niiden synkistävän kodin kokonaisilmettä. Kalusteet hankittiin Ikeasta ja rustiikkiset tasot on tehty Bauhausista löytyneistä tammilevyistä. Niistä muotoiltiin myös saarekkeen taustaseinä. Sisäkatto on sormipaneelia. Hirsiseinät pintakäsiteltiin Helmi-sävyisellä Osmocolorilla.

Sisustuksen riemua kosteissa tiloissa.

Vessaan ja kodinhoito- huoneeseen ensikertaa astuessa ei voi välttyä hurraa-huudoilta. Pinnat ovat näyttäviä ja ihastuttavat varmasti niitäkin, jotka omaan kotiinsa valitsevat vaaleampia laattoja. Kodinhoitohuoneeseen Lex halusi tummat kalusteet ja seiniin vedettiin Noki-sävyinen öljyvaha.

Sisustuksen riemua kosteissa tiloissa.

Vessaan ja kodinhoito- huoneeseen ensikertaa astuessa ei voi välttyä hurraa-huudoilta. Pinnat ovat näyttäviä ja ihastutta- vat varmasti niitäkin, jotka omaan kotiinsa valitsevat vaaleampia laattoja. Kodinhoitohuoneeseen Lex halusi tummat kalusteet ja seiniin vedettiin Noki-sävyinen öljyvaha.

Rakentamisessa otettiin ripeä loppukiri, että Lex pääsi muuttamaan uuteen kotiin jouluksi. Jouluviikolla kodista puuttui vielä sauna ja sisustuksen viimeistely. Lehtemme kuvauksia varten apuun riensi hämeenlinnalainen sisustus-suunnittelija Tiia Rumbin tuomalla joukkoon muutamia lainakalusteita ja stailaamalla asuintilat viihtyisiksi pienillä koriste-esineillä. Tiian yritys Laatu Design lainasi kuvausrekvisiitan Jyskiltä.

Lexiä lainakalusteista miellytti erityisesti lankkukantinen Roskilde-ruokapöytä. Sellaisen nuori mies haluaa kotiin pysyvästikin. Ehkä se ilmestyy jossakin vaiheessa Lexin isän, takavuosina kilpa-ajajana tunnetun ja nykyisin puutaiteilijana toimivan Robert Lappalaisen tekemänä. Kodissa on jo hänen lahjoittamansa puutikkaat ja olohuoneen nurkkaan sijoitettu puuveistos. Massiivipuu on Lexin mieleen niin sisustuksessa kuin kodin seinissä.

Yksi makuuhuone yhdistettiin oleskelutilaan.

Lex, Poju ja Cleo tarvitsevat arkeensa vain kaksi makuuhuonetta, joten talomalliin alunperin kuulunut kolmas makuuhuone yhdistettiin olohuoneeseen. 2,75 metriä korkeassa olohuoneessa on nyt avaruutta. Sisäkatto tehtiin K-Raudasta hankituilla sormipaneeleilla. Lattialaatat ostettiin Laattapisteellä. Kodin peruslämpö tulee porakaivosta ja nopeaa lisälämpöä antaa Panadero kamiinatakka. Pyöreä sohvapöytä on Jyskistä. Divaanin viereen sijoitetut tikkaat ja olohuoneen nurkassa näkyvä puuveistos ovat Lexin isän Robert Lappalaisen käsityötä.

Moderni maalaiskeittiö toteutettiin Ikea-kalustein

Lexin aluksi suunnittelemat tummat keittiökaapistot vaihtuivat vaaleiksi. Ikean valkoiset kehysovet tuovat kaivattua vaaleutta kodin kokonaisilmeeseen. Massiiviset puutasot ja saarekkeen taustalevyn Lex on itse muotoillut ja hionut Bauhausin myymistä tammilevyistä. Hirsiseinien lämmin värisävy on syntynyt Osmocolorin Helmi-sävyisellä vahalla. Kylpyhuoneen seinät on laatoitettu Mirage-laatoilla.

Faktat ja tekijät

 • Valmistaja: Kimara
 • Kerrosala: 129 m²
 • Huoneistoala: 119 m²
 • Huoneluku: k, rt, oh, 2 mh, ph, s, vh
 • Kerrosluku: 1
 • Energialuokka: B
 • Runkomateriaali: puu
 • Arkkitehtisuunnittelu: Kimara/asukas
 • Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Jukka Silver
 • LVI-suunnittelu: WA-Plan Oy
 • Sähkösuunnittelu: Hämeen Sähkötalo, Aigis Animus Oy/asukas
 • Sisustuksen suunnittelu: Tiia Rumbin ja asukas

Faktat ja tekijät

 • Valmistaja: Kimara
 • Kerrosala: 129 m²
 • Huoneistoala: 119 m²
 • Huoneluku: k, rt, oh, 2 mh, ph, s, vh
 • Kerrosluku: 1
 • Energialuokka: B
 • Runkomateriaali: puu
 • Arkkitehtisuunnittelu: Kimara/asukas
 • Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Jukka Silver
 • LVI-suunnittelu: WA-Plan Oy
 • Sähkösuunnittelu: Hämeen Sähkötalo, Aigis Animus Oy/asukas
 • Sisustuksen suunnittelu: Tiia Rumbin ja asukas

Rakenteet

 • Perustukset ja alapohja: maanvarainen betonilaatta, anturat
 • Kantavat seinät: 205 x 275 lamellihirsi
 • Ikkunat: Kaskipuu
 • Ulko-ovet: Kaskipuu
 • Väliseinät: kipsilevy
 • Väliovet: Swedoor
 • Vesikattorakenteet: aito konesaumattu katto, turvatuotteet Nesco Oy
 • Lämmitysjärjestelmä: Thermia maalämpö
 • Lvi-järjestelmä: Enervent koneellinen ilmanvaihto
 • Tulisija: Panadero
 • Tulihormi: Kota

Sisustus

 • Lattiapinnat: laattalattia, makuuhuoneissa vinyylilankku Silent Elegance Oak Authentic Ceruse beige
 • Sisäkattopinnat: sormipaneeli, K-Rauta
 • Seinäpinnat: öljykäsitelty Osmocolorilla
 • Laatat: Laattapiste
 • Kiintokalusteet: Ikea

Vuokrahuvilan ikuinen juhannus

Ikuinen juhannus

Huvilan sisustus on ideoitu läheisellä kiviluodolla poltettavan kokon värimaailmasta. Tunnelma mökissä on rennon mukava; siellä lomailu on ikuista juhannusta.

Vuokramökkejä kolmessa polvessa

Niemi-Kapeen tilalla Tampereen Teiskossa on pitkät perinteet lomamökkien vuokrauksessa. Matkailubisnestä nyt Suvi-vaimonsa kanssa pyörittävä Juhamatti Niemi-Kapee on samoissa puuhissa jo kolmannessa polvessa. Tilan Näsijärven rantamökeissä on vuosikymmenten aikana nauttinut vapaa-ajastaan valtava joukko ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Aiemmat sukupolvet rakensivat mökit oman metsän tarpeista. Hirsien käsin veistäminen oli rankkaa ja välillä vaarallistakin puuhaa. Saldona oli yksi sydänkohtaus ja useampi kipsaamaan jouduttu käsi. Juhamatti haluaa välttää riskit ja Niemi-Kapeen kaksi viimeistä vuokramökkiä on noussut pystyyn tehdasvalmisteisista hirsipaketeista. Uusin niistä on viime elokuussa valmistunut moderni Kimara-huvila, joka on jo ennättänyt majoittaa ison määrää lomanviettäjiä. Varauksia on kirjattuna jo vuoden 2024 kesään saakka.

Loma-asunto Tampereella

Asukkaat: mökki on rakennettu vuokrauskäyttöön.
Talo: pulpettikattoinen lohenpyrstönurkkainen 80 neliön Kimara-lamellihirsihuvila.
Tontti: 7000 neliön tontti Näsijärven rannalla Teiskossa.

Loma-asunto Tampereella

Asukkaat: mökki on rakennettu vuokrauskäyttöön.
Talo: pulpettikattoinen lohenpyrstönurkkainen 80 neliön Kimara-lamellihirsihuvila.
Tontti: 7000 neliön tontti Näsijärven rannalla Teiskossa.

Kahden makuuhuoneen ja huoneistoalaltaan 72 neliön Kimara rakennettiin lähelle tilan perinteistä kokonpolttopaikkaa. Rannasta kivenheiton päässä on pieni kallioluoto, jonne sytytetään tulet aina juhannuksena. Niinpä huvila sai nimekseen Kokkoranta. Huvilan ympärillä on tonttia 7000 neliötä. Naapureita ei ole heti vieressä – niitä näkee jos oikein tähyämään ryhtyy. Rakennusoikeutta on vielä käyttämättä sen verran, että samalle maalle saatetaan myöhemmin rakentaa toinen lomamökki.

Kokkoranta-projekti oli Juhamatin sanojen mukaan helppo toteutettava. Hirsipaketin hankinta kotikaupungin K-Raudasta oli hyvä valinta. Palvelu oli erinomaista ja kaikki hoitui niin kuin sovittiin. Rakennus on muodoiltaan pulpettikaton suojaama moderni laatikko, jossa ikkunapinnat ovat mahdollisimman kookkaita. Suvi ja Juhamatti halusivat hirsikehikkoon perinteiset lohenpyrstönurkat, jotka haluttiin jättää näkyviin puuosatoimitukseen sisältyneistä verhoilulaudoista huolimatta. Maalauksessa hirsien päät imivät väriä enemmän kuin rakennuksen kyljet. Niiden tummuus korostaa nurkkaliitoksia, mihin pariskunta on tyytyväinen. Hirret ovat tuhtia tavaraa – niiden paksuus on 205 millimetriä.

HUOMAA tässä kodissa

 • hirsikehikon lohenpyrstönurkat
 • kellertävä betonilattia
 • lasiteline ruokapöydän päällä

Sisustus on taiteellinen kokonaisuus

Jos oma mielikuva vuokramökistä on steriili ja kaukana kodikkuudesta, tutustuminen Kokkorantaan muuttaa mielen takuuvarmasti. Mökin sisustus huokuu rentoutta ja kodinomaisuutta. Sillä on tarjota lukuisia ideoita oman mökin sisustamiseen. Kaikki on uutta ja kaunista, mutta peruskalusteiden kolkkous on täysin kadoksissa.

Mökin varustetaso ei kaipaa lisäyksiä, karaokelaitteetkin löytyvät. Ja olohuoneen seinällä riippuu kitara soittotaitoisia vuokralaisia odottamassa. Terassilla on käytössä grilli ja ulkoporeamme. Huussikin löytyy, jos joku välttämättä haluaa asioida ulkokäymälässä.

Sisustus on Suvin käsialaa. Hän on päästänyt taiteellisen luonteensa valloilleen. Värejä ei ole säästelty ja sisustuksen viimeistelyssä on käytetty mielikuvitusta. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa päämakuuhuoneen sängyn päädystä löytyvä, kehyksiin valmiiksi pingotettu valkoinen kangas. Se odottaa Suvin inspiraatiota ja sivellintä. Jonakin päivänä makuuhuoneessa on taideteos.

Mökin tunnelmaan sopivia pintoja.

Pesuhuoneen seinät on verhoiltu Pukkilan savun sävyisillä Ironstone-laatoilla. Niitä käytetään myös roiskesuojana vesipisteiden taustalevyinä niin wc:ssä kuin keittiössä. Pesuhuoneessa on näyttävä kuparinsävyinen vesikaluste. Vessan väliseinät on päällystetty koivuvanerilla ja säilytystilojen suojana on ovien sijaan tekstiiliverhot.

Mökin tunnelmaan sopivia pintoja.

Pesuhuoneen seinät on verhoiltu Pukkilan savun sävyisillä Ironstone-laatoilla. Niitä käytetään myös roiskesuojana vesipisteiden taustalevyinä niin wc:ssä kuin keittiössä. Pesuhuoneessa on näyttävä kuparinsävyinen vesikaluste. Vessan väliseinät on päällystetty koivuvanerilla ja säilytystilojen suojana on ovien sijaan tekstiiliverhot.

Värimaailman teemana on juhannuksena rannassa roihuava kokko. Sisustukseen on tuotu kaikki sen värit. Seinäpinnat ovat tummia, jonka pintakäsittelyyn käytetyn maalin Suvi ja Juhamatti ovat itse sävyttäneet. Olohuoneen kauniiden verhojen sävynä on savunharmaa ja betonilattian kellertävä epox-käsittely tuo mieleen kokossa loimottavat liekit. Kylpyhuoneen laatat tuovat mieleen niin ikään tulessa hiiltyneet puut. Samoja laattoja on käytetty irrallisina vesipisteiden takana roiskesuojana. Ikea-keittiö on väriltään musta.

Sisustajan luovuudesta kertovat myös kalusteiden sijoittelu. Tupakeittiön nurkassa on rannan suuntaan käännetty keinutuoli. Näköalana on kokkoluoto, jossa jo pienellä mielikuvituksessa näkee kivien päällä priiskuvat puut. Mieleen tuleen juhannus vuodenajasta riippumatta. Keittiöpöydän päällä riippuu mukien ja lasien säilytykseen rakennettu puutaso. Suunnittelun tarkkuudesta kertoo päämakuuhuoneen korkea ikkuna, jonka ansiosta sängyssä makoilleen näkee rannassa kasvavat puut tyvestä latvaan. Pulpettikaton ansiosta huonekorkeus on parhaimmillaan 3,5 metriä.

Vuodepaikkoja on mökissä kuudelle. Lisätietoja Kokkorannasta löytää verkkosivulta www.niemikapee.fi

Faktat ja tekijät

 • Valmistaja: Kimara
 • Kerrosala: 80 m²
 • Huoneistoala: 72 m²
 • Huoneluku: 2 + tk + s + wc
 • Kerrosluku: 1
 • Runkomateriaali: puu
 • Arkkitehtisuunnittelu: Kimara
 • Rakennesuunnittelu: Kontio
 • LVI-suunnittelu: Sevire Oy
 • Sähkösuunnittelu: P&P Mäkinen Oy
 • Pystytys: Teiskon Raksa Oy
 • Sisustuksen suunnittelu: Suvi ja Juhamatti Niemi-Kapee

Rakenteet

 • Kantavat seinät: lamellihirsi
 • Ulkoseinämaalit: Tikkurila Arctic, sävy Kemi
 • Ikkunat: Alavus Ikkunat Oy
 • Ulko-ovet: Pihla Oy
 • Väliseinät: hirsipaneeli ja koivuvaneri
 • Väliovet: JeldWen ja Vihtan
 • Vesikattorakenteet: huopa
 • Lämmitysjärjestelmä: ilmalämpöpumppu ja sähkö
 • Lvi-järjestelmä: Lokasäiliö Meltex 5m3, harmaa-vesi Vestelli Biopuhdistaja 3
 • Sauna: IKI-kiuas

Sisustus

 • Lattiapinnat: betoni/epoksi
 • Sisäkattopinnat: kuusi- paneeli
 • Seinäpinnat: Teknos kuul- tava 3017 ja 3040, taso Osmocolor oma sekoitus RAL punainen/keltainen/harmaa
 • Laatat: Pukkila Ironstone Oxide 60×60
 • Kiintokalusteet: Ikea, Veke