Kohteen tyypppi: Messukodit

Kimara Katariina

Mallina pappilat ja kartanot

Pohjalaistalo on tyypillisesti ollut kaksikerroksinen (fooninki) ja malliltaan pitkä. Huoneiden muunnelmia on ollut useita erilaisia paikkakunnasta riippuen, ja ikkunoihin otettiin mallia herraskartanoista, pappiloista ja kirkoista. Talot haluttiin saada näyttämään kivestä rakennetuilta, vaikka ne olivatkin puuta. Pohjalaistalot ovat olleet rakentajilleen tärkeitä. Ne on sijoitettu merkityksellisille paikoille ja tehty kauniiksi ja tasapainoisiksi. Myös kestävyys ja muunneltavuus suvun ja perheen karttuessa ovat olleet tärkeitä asioita. Hirsitalojen lämpö ja terveellinen sisäilma ovat olleet pohjalaisrakentamisessa niin ikään tärkeitä jo vuosisatojen ajan.

Kimara Katariina Talotyyppi: 2-krs omakotitalo Huoneistoala: 157 m2 Kerrosala: 177 m2 Huoneiden lukumäärä: 3 mh, työhuone, oh, keittiö, khh, pesuhuone, sauna Runkomateriaali ja ulkoseinän pintamateriaali: Lamellihirsi 243 x 275 mm Energiatehokkuusluokka: D Lämmöntuotanto: Kaukolämpö Lämmönjako talon sisällä: Vesikiertoinen lattialämmitys Arkkitehtisuunnittelu: Jani Ikkala, Seinäjoki

Jämäkkää härmäläistunnelmaa

Katariina Rintalan rakennuttama kaksifooninkinen, italianpunainen hirsitalo henkii koko komeudessaan jämäkkää härmäläistunnelmaa. Siinä yhdistyvät moderni suunnittelu sekä perinteinen pohjalainen hirsirakentaminen.

Sekä Kimara Katariina että pihapiirin autotalli-katosyhdistelmä on suunniteltu kolmiomainen tontti sekä ilmansuunnat huomioon ottaen. Talon toisesta kerroksesta avautuu henkeä salpaava näkymä yli lähistöllä sijaitsevan Kyrkösjärven.

OTA YHTEYTTÄ KIMARA-MYYJÄÄSI JA KYSY LISÄÄ

Kimara Aurinkorinne

Riskitön, terveellinen, ekologinen

Voittajan vahvuuksina äänestyksessä mainittiin sisustusratkaisut, rakennusmateriaalit ja ulkonäkö. Sisustuskategoriassa kehuja keräsivät erityisesti kohteen sisustus- ja kalustusratkaisut sekä värien käyttö.

Asukkaiden valintakriteerejä olivat rakennusmateriaalin riskittömyys, ekologisuus ja asumisen terveellisyys. Talomallissa perhettä viehätti valoisa ja avara olohuone, olohuoneen erkkeri isoine ikkunoineen sekä kaunis ulkonäkö. Perhe toimi itse kodin sisustussuunnittelijoina. Kodin sisustustyyli on romanttinen ja sävymaailma rauhallinen.

OTA YHTEYTTÄ KIMARA-MYYJÄÄSI JA KYSY LISÄÄ

 

Kimara Anastasia

Tilaa vaikka ateljeelle

Puolitoistakerroksinen Kimara Anastasia on suunniteltu laadukkaaseen ympärivuotiseen loma-asumiseen. Perinteisellä rakennusmateriaalilla on saatu huvilaan menneen ajan tunnelmaa. Parvi tuo lisää tilaa, ja todella mahtava torni parvekkeineen sopii vaikka makuuhuoneeksi tai jopa ateljeeksi. Tornihuoneessa voi rauhoittua maalaamiseen tai kirjoittamiseen. Alakerran vierashuone ja yläkerran aula mahdollistavat ystävien majoittamisen. Talossa on tilava ja valoisa oleskelutila sekä hyvä saunaosasto. Pintaväritys on tumma, mutta sisustuksessa hallitsevat vaalean sävyt.

OTA YHTEYTTÄ KIMARA-MYYJÄÄSI JA KYSY LISÄÄ

 

Kimara 146

Luonnon ehdoilla

Kimara 146 on loma-asumista parhaimmillaan: tässä kohteessa mieli lepää luonnon keskellä. Ekologinen Kimara-loma-asunto sulautuu hyvin ympäröivään maisemaan. Viihtyisä pihapiiri palvelee erityisesti lapsiperheen tarpeita. Iso terassi ja ikkunaseinä avautuvat järvelle päin ja kohti aurinkoa, ja suuren ikkuna-alan ansiosta luonnonvalo pääsee hyvin sisään. Tilavalla terassilla voi nauttia auringosta lähes aamusta iltaan.

OTA YHTEYTTÄ KIMARA-MYYJÄÄSI JA KYSY LISÄÄ

 

Kimara 146 Talotyyppi: Loma-asunto Kerrosluku: 1,5 Huoneistoala: 86 m2 Kerrosala: 96 m2 Huoneiden lukumäärä: 3 h + k + oh + sauna + parvi