Kimara Katariina

Seinäjoen Asuntomessut 2016
3 mh, oh, k, työh, khh, ph, s

Kimara Katariina hurmasi Seinäjoen vuoden 2016 asuntomessukävijät. Rakennusmestarit valitsivat moderneilla ratkaisuilla varustetun, pohjalaisesta perinteestä ammentavan Kimara Katariinan suosikikseen ja taloa hehkutettiin monipuolisesti myös mediassa.

Mallina pappilat ja kartanot

Pohjalaistalo on tyypillisesti ollut kaksikerroksinen (fooninki) ja malliltaan pitkä. Huoneiden muunnelmia on ollut useita erilaisia paikkakunnasta riippuen, ja ikkunoihin otettiin mallia herraskartanoista, pappiloista ja kirkoista. Talot haluttiin saada näyttämään kivestä rakennetuilta, vaikka ne olivatkin puuta. Pohjalaistalot ovat olleet rakentajilleen tärkeitä. Ne on sijoitettu merkityksellisille paikoille ja tehty kauniiksi ja tasapainoisiksi. Myös kestävyys ja muunneltavuus suvun ja perheen karttuessa ovat olleet tärkeitä asioita. Hirsitalojen lämpö ja terveellinen sisäilma ovat olleet pohjalaisrakentamisessa niin ikään tärkeitä jo vuosisatojen ajan.

Kimara Katariina Talotyyppi: 2-krs omakotitalo Huoneistoala: 157 m2 Kerrosala: 177 m2 Huoneiden lukumäärä: 3 mh, työhuone, oh, keittiö, khh, pesuhuone, sauna Runkomateriaali ja ulkoseinän pintamateriaali: Lamellihirsi 243 x 275 mm Energiatehokkuusluokka: D Lämmöntuotanto: Kaukolämpö Lämmönjako talon sisällä: Vesikiertoinen lattialämmitys Arkkitehtisuunnittelu: Jani Ikkala, Seinäjoki

Jämäkkää härmäläistunnelmaa

Katariina Rintalan rakennuttama kaksifooninkinen, italianpunainen hirsitalo henkii koko komeudessaan jämäkkää härmäläistunnelmaa. Siinä yhdistyvät moderni suunnittelu sekä perinteinen pohjalainen hirsirakentaminen.

Sekä Kimara Katariina että pihapiirin autotalli-katosyhdistelmä on suunniteltu kolmiomainen tontti sekä ilmansuunnat huomioon ottaen. Talon toisesta kerroksesta avautuu henkeä salpaava näkymä yli lähistöllä sijaitsevan Kyrkösjärven.

OTA YHTEYTTÄ KIMARA-MYYJÄÄSI JA KYSY LISÄÄ