Hirsikoti nousi lapsuusmaisemiin – Rakentajatarina

Pitkäaikainen haave on vihdoin toteutettu. Pariskunta päätti rakentaa uuden hirsikotinsa miehen tuttuihin mummolamaisemiin Varsinais-Suomen kauneimpaan saaristoon. Tässä rakennusprojektissa oli kysymys elämänlaadun parantamisesta. Kolmen vartin matkalla työpaikalta saaristoon työkiireet unohtuvat ja perillä merenrannan poukamassa odottaa unelmien koti. Pariskunta osti hirsitalonsa stressittömästi valmiiksi rakennettuna ja omien tarpeiden mukaan muokattuna.

 

 

 

Unelma saaristossa asumisesta oli kytenyt pariskunnan mielessä kauan. Lapsuudenmaisemissa Varsinais-Suomessa sijaitsi isovanhempien tontille rakennettu suvun yhteinen kesämökki, jossa oleiltiin myös talviaikoina. Vuosi vuodelta saariston rauha tuntui entistä vetovoimaisemmilta ja kaupunkiasuminen tuntui jopa ahdistavalta. Maaseutukodin haaveilussa oli menty jo niin pitkälle, että sopiva talomalli ja talon paikkakin oli katsottu valmiiksi. Koti haluttiin korkeammalle rinteeseen, samalle paikalle, jossa oli aikoinaan sijainnut mummola ja josta näkymät suoraan merelle ovat aiempaakin paremmat. Rinnettä myötäilevän ratkaisun sijaan korkeat perustuspilarit nostavat talon tasaiseen korkeuteen. – Olimme pitkään miettineet, minkälainen talo tontille rakennettaisiin, jos voisimme tontin lunastaa kokonaan itsellemme. Muutama vuosi sitten siihen tarjoutui tilaisuus ja sen jälkeen pistettiin heti toimeksi. Olimme katsoneet Raision K-Rauta Kuninkojan valikoimasta Kimara Hirsitaloa. Kimara 161 -malli oli meidän suosikkimme, jota on nyt muokattu paremmin meidän tarpeisiimme sopivammaksi.

Talo osaksi maisemaa

Tämän mallin viisto pulpettikatto hyödynnettiin sisätiloissa, jolloin tilat tuntuvat neliöitään huomattavasti suuremmilta. Virallinen neliömäärä ei muutoinkaan anna täyttä kuvaa kodista, sillä merenpuoleiset maisema-ikkunat tuovat ympäristön osaksi kotia ja taloa kiertävät terassit ovat käytössä aina kun sää sen sallii. Alun perin pohjassa oli kolme makuuhuonetta, mutta se haluttiin supistaa kahteen. Samalla kun yksi makuuhuone jätettiin pois, saatiin avonaista keittiö-olohuonealuetta tuupattua hieman isommaksi. Huoneistoalaa kodissa on kaikkiaan 104 neliötä ja huoneita kahden makuuhuoneen ja tupamaisen olohuoneen lisäksi kodinhoitohuone sekä kylpy-/saunatilat. Avotila talon keskellä on kodin ydin, missä vietetään aikaa ja ikkunoista avautuu maisema meren poukamaan. Keittiö ostettiin Kalustetukku Charmian valikoimasta. Selkeälinjainen keittiö ja sen edessä oleva suuri saareke täyttävät kaikki kokkaajan toiveet. Valkoiset kaapistot ovat raikas kontrasti sementinväriselle laattalattialle ja puunvärisille, vahatuille hirsiseinille.

Muuttovalmis hirsitalo on helppo ratkaisu

Kimara Hirsitalon voi rakentaa monella eri tavalla: rakentaa voi kokonaan itse, pyytää avuksi K-Raudan laajaa kumppaniverkostoa tai tilata talotehtaan asennuspaketin. Pariskunta halusi rakentaa uuden kotinsa mahdollisimman stressittömästi, sillä rakentamiseen ei riittänyt aikaa oman työn ohessa.

– K-Raudasta saimme paljon apua, olimme siis osaavissa käsissä ensi hetkestä alkaen. Talomyyjä Jukka Lamminpää teki toivomamme muutokset nopeasti ja ryhtyi hoitamaan rakennusprosessia. Sitä kautta löytyi myös varsinaiset rakentajat eli Rakennusliike S. Kivelä. Valmiiksi rakentaminen sujui K-Raudan Lamminpään laajan asiantuntijaverkoston avulla.

Jokainen Kimara-rakentaja voi seurata rakennusprojektin etenemistä OmaKimara-extranetissä. Oman Kimaran sisustus- ja kalustusvalinnat on helppo tehdä K-Raudan laajasta valikoimasta, yhdessä K-Raudan asiantuntijoiden kanssa. Samasta paikasta löytyy kaikki tarvittava kodin sisälle ja ulos – myös puutarhaan, pihatöihin, vapaa-aikaan ja kodin piensisustukseen.

Hirsi on ylivertainen materiaali

Pariskunta valitsi kodikseen hirsitalon myös sen hyvän sisäilman ja materiaalin ekologisuuden vuoksi. Talo toteutettiin painumattomasta ristiinlaminoidusta hirrestä jiirinurkilla, mikä tekee ilmeestä modernin. Nykyaikaisella teknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja energiatehokas. Massiivisella hirsiseinällä on hyvä lämmönvarauskyky ja seinän pinta henkii aina sopivaa lämpötilaa. Hirren ominaisuuksiin kuuluu myös kyky tasata lämpötilaeroja, jolloin hirsirakennuksen lämmitys- ja viilennystarve on pienempi. Kodin lämmönlähteenä on Mitsubishi Heavy Industries -ilma-vesilämpöpumppu. Lisänä on varaava takka, joka tuo myös tunnelmaa.