Huoneistoala: 50–100 m²

Kimara Pontti Huvila 4 – 50

Tyylikäs vapaa-ajan koti saunallisena tai kahden makuuhuoneen versiona. Avara olohuone-keittiö, johon mahtuu mukavasti sohvaryhmä ja ruokapöytä sekä yksi makuuhuone saunallisessa versiossa. Erillinen sisäänkäyntiterassi rauhoittaa toisen lähes 30 neliön terassin vain oleskelulle ja tilaan mahtuu hienosti vaikkapa oleskeluryhmä ja iso ruokailuryhmä. Terassi on varsinkin lasitettuna kuin tehty isonkin porukan illallisia varten!

Vuokrahuvilan ikuinen juhannus

Ikuinen juhannus

Huvilan sisustus on ideoitu läheisellä kiviluodolla poltettavan kokon värimaailmasta. Tunnelma mökissä on rennon mukava; siellä lomailu on ikuista juhannusta.

Vuokramökkejä kolmessa polvessa

Niemi-Kapeen tilalla Tampereen Teiskossa on pitkät perinteet lomamökkien vuokrauksessa. Matkailubisnestä nyt Suvi-vaimonsa kanssa pyörittävä Juhamatti Niemi-Kapee on samoissa puuhissa jo kolmannessa polvessa. Tilan Näsijärven rantamökeissä on vuosikymmenten aikana nauttinut vapaa-ajastaan valtava joukko ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Aiemmat sukupolvet rakensivat mökit oman metsän tarpeista. Hirsien käsin veistäminen oli rankkaa ja välillä vaarallistakin puuhaa. Saldona oli yksi sydänkohtaus ja useampi kipsaamaan jouduttu käsi. Juhamatti haluaa välttää riskit ja Niemi-Kapeen kaksi viimeistä vuokramökkiä on noussut pystyyn tehdasvalmisteisista hirsipaketeista. Uusin niistä on viime elokuussa valmistunut moderni Kimara-huvila, joka on jo ennättänyt majoittaa ison määrää lomanviettäjiä. Varauksia on kirjattuna jo vuoden 2024 kesään saakka.

Loma-asunto Tampereella

Asukkaat: mökki on rakennettu vuokrauskäyttöön.
Talo: pulpettikattoinen lohenpyrstönurkkainen 80 neliön Kimara-lamellihirsihuvila.
Tontti: 7000 neliön tontti Näsijärven rannalla Teiskossa.

Loma-asunto Tampereella

Asukkaat: mökki on rakennettu vuokrauskäyttöön.
Talo: pulpettikattoinen lohenpyrstönurkkainen 80 neliön Kimara-lamellihirsihuvila.
Tontti: 7000 neliön tontti Näsijärven rannalla Teiskossa.

Kahden makuuhuoneen ja huoneistoalaltaan 72 neliön Kimara rakennettiin lähelle tilan perinteistä kokonpolttopaikkaa. Rannasta kivenheiton päässä on pieni kallioluoto, jonne sytytetään tulet aina juhannuksena. Niinpä huvila sai nimekseen Kokkoranta. Huvilan ympärillä on tonttia 7000 neliötä. Naapureita ei ole heti vieressä – niitä näkee jos oikein tähyämään ryhtyy. Rakennusoikeutta on vielä käyttämättä sen verran, että samalle maalle saatetaan myöhemmin rakentaa toinen lomamökki.

Kokkoranta-projekti oli Juhamatin sanojen mukaan helppo toteutettava. Hirsipaketin hankinta kotikaupungin K-Raudasta oli hyvä valinta. Palvelu oli erinomaista ja kaikki hoitui niin kuin sovittiin. Rakennus on muodoiltaan pulpettikaton suojaama moderni laatikko, jossa ikkunapinnat ovat mahdollisimman kookkaita. Suvi ja Juhamatti halusivat hirsikehikkoon perinteiset lohenpyrstönurkat, jotka haluttiin jättää näkyviin puuosatoimitukseen sisältyneistä verhoilulaudoista huolimatta. Maalauksessa hirsien päät imivät väriä enemmän kuin rakennuksen kyljet. Niiden tummuus korostaa nurkkaliitoksia, mihin pariskunta on tyytyväinen. Hirret ovat tuhtia tavaraa – niiden paksuus on 205 millimetriä.

HUOMAA tässä kodissa

 • hirsikehikon lohenpyrstönurkat
 • kellertävä betonilattia
 • lasiteline ruokapöydän päällä

Sisustus on taiteellinen kokonaisuus

Jos oma mielikuva vuokramökistä on steriili ja kaukana kodikkuudesta, tutustuminen Kokkorantaan muuttaa mielen takuuvarmasti. Mökin sisustus huokuu rentoutta ja kodinomaisuutta. Sillä on tarjota lukuisia ideoita oman mökin sisustamiseen. Kaikki on uutta ja kaunista, mutta peruskalusteiden kolkkous on täysin kadoksissa.

Mökin varustetaso ei kaipaa lisäyksiä, karaokelaitteetkin löytyvät. Ja olohuoneen seinällä riippuu kitara soittotaitoisia vuokralaisia odottamassa. Terassilla on käytössä grilli ja ulkoporeamme. Huussikin löytyy, jos joku välttämättä haluaa asioida ulkokäymälässä.

Sisustus on Suvin käsialaa. Hän on päästänyt taiteellisen luonteensa valloilleen. Värejä ei ole säästelty ja sisustuksen viimeistelyssä on käytetty mielikuvitusta. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa päämakuuhuoneen sängyn päädystä löytyvä, kehyksiin valmiiksi pingotettu valkoinen kangas. Se odottaa Suvin inspiraatiota ja sivellintä. Jonakin päivänä makuuhuoneessa on taideteos.

Mökin tunnelmaan sopivia pintoja.

Pesuhuoneen seinät on verhoiltu Pukkilan savun sävyisillä Ironstone-laatoilla. Niitä käytetään myös roiskesuojana vesipisteiden taustalevyinä niin wc:ssä kuin keittiössä. Pesuhuoneessa on näyttävä kuparinsävyinen vesikaluste. Vessan väliseinät on päällystetty koivuvanerilla ja säilytystilojen suojana on ovien sijaan tekstiiliverhot.

Mökin tunnelmaan sopivia pintoja.

Pesuhuoneen seinät on verhoiltu Pukkilan savun sävyisillä Ironstone-laatoilla. Niitä käytetään myös roiskesuojana vesipisteiden taustalevyinä niin wc:ssä kuin keittiössä. Pesuhuoneessa on näyttävä kuparinsävyinen vesikaluste. Vessan väliseinät on päällystetty koivuvanerilla ja säilytystilojen suojana on ovien sijaan tekstiiliverhot.

Värimaailman teemana on juhannuksena rannassa roihuava kokko. Sisustukseen on tuotu kaikki sen värit. Seinäpinnat ovat tummia, jonka pintakäsittelyyn käytetyn maalin Suvi ja Juhamatti ovat itse sävyttäneet. Olohuoneen kauniiden verhojen sävynä on savunharmaa ja betonilattian kellertävä epox-käsittely tuo mieleen kokossa loimottavat liekit. Kylpyhuoneen laatat tuovat mieleen niin ikään tulessa hiiltyneet puut. Samoja laattoja on käytetty irrallisina vesipisteiden takana roiskesuojana. Ikea-keittiö on väriltään musta.

Sisustajan luovuudesta kertovat myös kalusteiden sijoittelu. Tupakeittiön nurkassa on rannan suuntaan käännetty keinutuoli. Näköalana on kokkoluoto, jossa jo pienellä mielikuvituksessa näkee kivien päällä priiskuvat puut. Mieleen tuleen juhannus vuodenajasta riippumatta. Keittiöpöydän päällä riippuu mukien ja lasien säilytykseen rakennettu puutaso. Suunnittelun tarkkuudesta kertoo päämakuuhuoneen korkea ikkuna, jonka ansiosta sängyssä makoilleen näkee rannassa kasvavat puut tyvestä latvaan. Pulpettikaton ansiosta huonekorkeus on parhaimmillaan 3,5 metriä.

Vuodepaikkoja on mökissä kuudelle. Lisätietoja Kokkorannasta löytää verkkosivulta www.niemikapee.fi

Faktat ja tekijät

 • Valmistaja: Kimara
 • Kerrosala: 80 m²
 • Huoneistoala: 72 m²
 • Huoneluku: 2 + tk + s + wc
 • Kerrosluku: 1
 • Runkomateriaali: puu
 • Arkkitehtisuunnittelu: Kimara
 • Rakennesuunnittelu: Kontio
 • LVI-suunnittelu: Sevire Oy
 • Sähkösuunnittelu: P&P Mäkinen Oy
 • Pystytys: Teiskon Raksa Oy
 • Sisustuksen suunnittelu: Suvi ja Juhamatti Niemi-Kapee

Rakenteet

 • Kantavat seinät: lamellihirsi
 • Ulkoseinämaalit: Tikkurila Arctic, sävy Kemi
 • Ikkunat: Alavus Ikkunat Oy
 • Ulko-ovet: Pihla Oy
 • Väliseinät: hirsipaneeli ja koivuvaneri
 • Väliovet: JeldWen ja Vihtan
 • Vesikattorakenteet: huopa
 • Lämmitysjärjestelmä: ilmalämpöpumppu ja sähkö
 • Lvi-järjestelmä: Lokasäiliö Meltex 5m3, harmaa-vesi Vestelli Biopuhdistaja 3
 • Sauna: IKI-kiuas

Sisustus

 • Lattiapinnat: betoni/epoksi
 • Sisäkattopinnat: kuusi- paneeli
 • Seinäpinnat: Teknos kuul- tava 3017 ja 3040, taso Osmocolor oma sekoitus RAL punainen/keltainen/harmaa
 • Laatat: Pukkila Ironstone Oxide 60×60
 • Kiintokalusteet: Ikea, Veke

Kimara Outa 85

Vapaa-ajan luksusta pienelle perheelle. Toimiva ja selkeä pohjarakenne. Kaksi makuuhuonetta, jotka sijoitettu vierekkäin toiselle seinustalle. Yhdistetyn keittiö- ja olohuoneen isoista ikkunoista avautuu näkymä koko talon pituiselle terassille. Tilan tuntua lisää vino sisäkatto. Saunan pukuhuoneesta pääset suoraan terassille. Pesuhuoneen yhteydessä on kätevä kakkos-WC.

Kimara K 60

Kompakti yhden makuuhuoneen koti, jossa neliöt on käytetty fiksusti. Yhtenäinen olohuone-keittiö lisää tilantuntua ja tulisija tuo tunnelmaa. Kodinhoitohuoneesta ja pesutiloista on oma uloskäynti terassille vilvoittelemaan.

Kimara K 70

Muuttovalmis hirsitalo on vaivaton valinta uudeksi kodiksi.

Yksikerroksinen koti, jossa kaksi viihtyisää makuuhuonetta. Tulisija tuo tunnelmaa olohuoneeseen, ja samassa tilassa olevaan keittiöön mahtuu myös mukavan kokoinen ruokapöytä. Saunasta ja pesutiloista pääset kätevästi kodinhoitohuoneen läpi katetulle terassille, jolla on tilaa myös ruokailuryhmälle.

 

Kimara K 80

Kahden makuuhuoneen kokonaisuus, jossa on kaikki tarpeellinen. Makuuhuoneiden väliin sijoitettu vaatehuone antaa lisää säilytystilaa, ja olohuone-keittiö hurmaa valoisuudellaan. Pesutiloista ja kodinhoitohuoneesta sekä keittiöstä on kulku kätevästi suoraan terassille.

Kimara K 85

Tyylikäs city-nurkkainen hirsikoti sopii myös kaava-alueelle. Kaksi makuuhuonetta talon eri puolilla. Tuulikaapissa ja eteisessä runsaasti säilytystilaa. Olohuoneessa riittää huonekorkeutta, mikä yhdessä suurten ikkunoiden kanssa tekee tilasta todella avaran ja valoisan. Saunasta lyhyt matka terassille vilvoittelemaan. Osittain katetulle terassille mahtuu useampikin terassikaluste. Myös kuisti on katettu.

Kimara K 86

Kaksi napakkaa makuuhuonetta ja tilava olohuone-keittiö, jossa ruokapöytä toimii tilanjakajana. Pesutiloista ja kodinhoitohuoneesta kulku kätevästi ulos. Katetulle terassille mahtuu myös ruokailuryhmä.

Kimara K 98

Kolme makuuhuonetta, joista yksi on omassa rauhassaan erillään muista, ja sieltä on kulku suoraan pesutiloihin. Eteisessä on reilusti säilytystilaa. Tilava olohuone-keittiö, josta on uloskäynti terassille. Lisäksi arkea helpottaa kulku sisään tai ulos kodinhoitohuoneen ja keittiön kautta.

Kimara K 106

Kolme tilavaa makuuhuonetta, jotka kaikki ovat yläkerrassa erillään oleskelutiloista. Yläkerrassa on myös tilava kylpyhuone, jonne voi sijoittaa esimerkiksi pesukoneen. Keittiö on käytännöllisesti L-kirjaimen mallinen. Pesuhuone toimii kakkos-WC:nä. Olohuoneesta on kulku katetulle, näppärän kokoiselle terassille.

Kimara 103

Kaksi kompaktia makuuhuonetta. Olohuoneessa riittää avaruudentuntua, ja tulisija takaa kodikkuuden. Erillinen keittiö, jossa tilaa ruokapöydälle. Paljon säilytystilaa tuulikaapissa ja eteisessä. Pesuhuoneesta ja saunasta pääsee kätevästi suoraan katetulla, tilavalle terassille. 

Kimara 114

Kaksi makuuhuonetta, joista suuremmassa tilava, liukuovin erotettu vaatehuone. Korotettu sisäkatto ja suuret ikkunat lisäävät tilantuntua. Tilaa kunnon ruokapöydälle. Kompakti keittiö. Pesutiloista kulku kätevästi ulos terassille.

Kimara 118

Kaksi mukavankokoista makuuhuonetta. Olohuone-keittiön vino sisäkatto ja suuret ikkunat lisäävät avaruuden tuntua ja valoisuutta. Tuulikaapissa ja eteisessä riittää säilytystilaa. Saunasta on lyhyt matka katetulle terassille, joka jatkuu aurinkoisena avoterassina.

Kimara 128

Kaksi makuuhuonetta, joissa mukavasti kaappitilaa. Toisesta makuuhuoneesta pariovet suoraan terassille. Olohuone-keittiön vino sisäkatto ja isot ikkunat lisäävät avaruuden tuntua ja valoisuutta. Olohuoneen sydämenä kodikas tulisija. Kätevä erillinen pukuhuone saunatiloissa. Viihtyisä osittain katettu suuri terassi, jonne mahtuu isompikin ruokapöytä.

Kimara 132

Alakerrassa kaksi makuuhuonetta omassa rauhassaan ja lisää makuutilaa parvella. Olohuone on auki ylös asti, mikä yhdessä isojen ikkunoiden kanssa tekee tilasta avaramman. Saunassa on mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle ja sieltä on lyhyt matka terassille vilvoittelemaan. Paljon terassitilaa, josta osa katettu. 

Kimara 145

Kaksi makuuhuonetta ja parvella reilusti lisää makuu- ja oleskelutilaa. Olohuone on auki ylös asti, mikä yhdessä suurten ikkunoiden kanssa tekee tilasta avaramman. Tulisija tuo tunnelmallisuutta. Saunasta on lyhyt matka osittain katetulle terassille vilvoittelemaan.

Kimara 161

Kolme makuuhuonetta, jotka on sijoitettu talon toiselle reunalle. Olohuone-keittiön vino sisäkatto yhdessä suuren ikkunapinnan kanssa tekee tilasta avaramman. Keittiössä on käytännöllinen liesisaareke ja hyvin tilaa suurelle ruokapöydälle. Saunaan mahtuu kerralla isompikin seurue. Paljon terassitilaa molemmin puolin taloa.

Kimara 64

Kaksi tilavaa makuuhuonetta. Vino sisäkatto tekee tiloista avaramman tuntuisia. Saunassa mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle. Viihtyisä katettu kuisti.

Kimara 69

Moderni, selkeälinjainen rantahuvila. Yksi makuuhuone, jossa tilaa parivuoteelle. Tuvassa tunnelmallinen tulisija ja tilaa oleskeluun, ja keittiön puolelle mahtuu myös pieni ruokapöytä. Korotettu sisäkatto lisää tilantuntua ja korkeat ikkunat päästävät luonnonvalon sisään. Pesutiloihin käynti niin tuvasta kuin terassilta. Pukuhuoneesta pujahdat helposti terassille vilvoittelemaan. Isolla terassilla hyvin tilaa ulkoilmasta nautiskeluun.

Kimara 75

Upea ja viihtyisä Kimara Hirsihuvila. Yhden makuuhuoneen kokonaisuus, jossa avara tupa, kompakti keittiö ja tilava saunaosasto. Saunassa mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle. Suuret ikkunapinnat ja iso, katettu terassi.

Kimara 81

Kaksi makuuhuonetta, joissa mukavasti kaappitilaa. Vino sisäkatto lisää tilantuntua ja valoisuutta. Tuulikaapissa ja eteisessä hyvin säilytystilaa ja kuistin yhteydessä lämmin varasto. Katetulla terassilla hyvin tilaa oleiluun.

Kimara 88

Kaksi makuuhuonetta, joissa mukavasti kaappitilaa. Olohuone-keittiön vino sisäkatto ja isot ikkunat lisäävät avaruuden tuntua ja valoisuutta. Saunasta lyhyt matka terassille vilvoittelemaan ja siellä on mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle. Katetulla terassilla tilaa oleskeluun ja grillaukseen.

Kimara 89 A/B

Kaksi hyvänkokoista makuuhuonetta. Eteisessä ja tuulikaapissa mukavasti säilytystilaa. Käytännöllinen ja toimiva kodinhoitohuone, josta kulku suoraan takapihalle. Saunassa mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle. Tämä malli on saatavilla myös vinttivarauksella, jolloin voit viimeistellä yläkerran tarpeidesi mukaan.

Kimara 89 A: Olohuone-keittiö yhtä, avaraa tilaa läpi talon
Kimara 89 B: Tilava olohuone ja keittiö vierekkäin talon toisella sivulla. Isommalle terassille kulku suoraan keittiöstä. 

Kimara 96

Kaksi mukavankokoista makuuhuonetta. Eteisessä runsaasti säilytystilaa. Saunassa mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle. Katettu terassi, jonne mahtuu isompikin ruokapöytä. Myös kuisti on kokonaan katettu.

Kimara 106 A

Kimara 106 A: Yksi makuuhuone alhaalla omassa rauhassaan. Täyskorkealla parvella todella paljon lisää makuupaikkoja ja tilaa oleskeluun. Lisäksi parvelta kulku isolle parvekkeelle. Olohuone on auki ylös asti, mikä tekee tilasta avaran ja valoisan. Saunassa mahdollisuus puulämmitteiselle kiukaalle. Kompakti katettu terassi. 

Kimara AT 52

Kahden auton tilava autotalli, jonka perällä myös iso varasto. Varastoon kulku rakennuksen toiselta puolelta.