Ekologisesti paras rakennusmateriaali

Hirsiseinän rakentaminen on tutkitusti ekologisuudessa aivan omaa luokkaansa. Hirsiseinä sitoo elinkaarensa aikana jopa kymmenkertaisesti valmistuksessa vapautuneen hiilidioksidimäärän ja sivutuotteena syntyvä puru ja hake voidaan hyödyntää edelleen paperi- ja energiantuotannossa. Luonnollisesti hengittävä hirsiseinä myös tasaa lämpötiloja, mikä vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta. Kysy lisää laadukkaista hirsistämme omalta Kimara-myyjältäsi.

Hirsirakennus on ekologinen vaihtoehto

Hirsiseinän valmistus kuluttaa energiaa erittäin vähän ja samalla myös hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset. Hirsiseinän valmistamiseen käytettävä energia on yli 80-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Valmistuksen yhteydessä syntyy sivutuotteena (puru ja hake) kaksi kertaa enemmän puhdasta energiaa kuin mitä kuluu hirsiseinän valmistamiseen. Lisäksi seinään sitoutuu pitkän elinkaarensa ajaksi kymmenkertaisesti se hiilidioksidimäärä, joka valmistuksen yhteydessä vapautuu ilmakehään. Tämä ns. hiilinielu kompensoi rakennuksen käytön aikaista energiankulutusta lämmitysmuodosta riippuen 6–12 vuotta. Elinkaarensa lopussa hirsirakennuksen puumateriaalia voidaan kierrättää uuteen käyttöön joko hirsiseinänä, uudelleen sahattuna runkopuutavarana tai uusiutuvana energiana. Tutustu Kimaran hirsivalikoimaan.

hirsitalon rakentaminen
Hirsitalo on turvallinen ja siellä on helppo hengittää. Siksi se sopii hyvin myös allergikoille.

Asu ja elä ekologisesti

Nykyaikaisella teknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja energiatehokas. Massiivisella hirsiseinällä on hyvä lämmönvarauskyky, minkä vuoksi seinän pinta henkii aina sopivaa lämpötilaa. Seinä kykenee keväällä ja syksyllä varaamaan itseensä lämpöä suoraan auringon säteilystä, ja kesäisin siihen varastoituu yöviileyttä. Näin hirsi tasaa lämpötiloja ja vähentää lämmitys- ja viilennystarvetta joten se säästää paljon energiaa!

Hirsitalossa on hyvä hengittää

Hirsiseinä tasaa tehokkaasti sisäilman kosteus- ja lämpötilavaihteluita, jolloin sisäilman laatua heikentävien bakteerien, virusten ja pölyn määrä on erittäin vähäinen. Hirsi onkin paras valinta allergiselle tai huonosta sisäilmasta kärsivälle asujalle.  

Hirsi on riskitön rakennusmateriaali

Sääolosuhteiden vaihtelu yhdessä lisätyn eristyspaksuuden kanssa lisää monikerroksisten seinien homeriskiä. Massiivihirsiseinän etu on sen yksinkertaisuudessa. Seinä koostuu pääasiassa vain yhdestä materiaalista, joka on jo valmiiksi testattu pohjoisen vaihtelevassa ilmastossa – kesähelteillä, kovilla pakkasilla ja sadesäällä. Yksiaiheisena homogeenisenä rakenteena kosteus ei tiivisty rakenteisiin, joten hirsiseinä on joka säällä täysin riskitön rakenne.

LÖYDÄ JUURI OIKEA HIRSI

OTA YHTEYTTÄ OMAAN KIMARA-MYYJÄÄSI